2012. október 29., hétfő

Kávés kecsketej szappan

 
 
 
Sokan el sem tudják képzelni a reggelt kávé nélkül… De bizonyára nem csak a kávéfüggők örülnek egy kávés szappannak, hiszen általa a zuhany alatt is kellemes ébresztőben lehet részünk.

Radírozó hatása eltávolítja az elhalt hámsejteket, koffein tartalma pedig jótékony hatást fejt ki a narancsbőr elleni küzdelemben. Míg a koffeinben dús zacc serkenti a vérellátást, feszesíti a kötőszöveteket, addig a három fajta növényi olaj táplálja és kényezteti az ébredő bőrt.

A napraforgóolaj átlagon felüli mennyiségben (65-70%) tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, A- és E-vitamint. Az olívaolaj a benne lévő vitaminok, antioxidánsok és zsírsavak által bőrünk egyik legértékesebb ápolója. A kókuszolaj csökkenti bőrünkön a ráncokat, táplálja és feszesíti a bőrt. Gyorsan beszívódik a felső hámrétegbe, sima és bársonyos érzést ad.

A szappan 30%-ban kecsketejből készült, így krémes állaggal hidratálja bőrünket. Vitaminok mellett több mint 70-féle könnyen felszívódó telítetlen zsírsavat és Q10 koenzimet tartalmaz, kifejezetten ajánlott száraz, érzékeny bőrűeknek.

A kávé nagyon jól magába szívja a szagokat, így nagyszerű lehet kézmosó szappanként is a konyhai vagy kerti munkálatok után.

 

Összetevők: kecsketej, olívaolaj, kókuszolaj, napraforgóolaj, lúg (NaOH), kávé
 
100%-ban tartósítószer- és mesterséges adalékanyag mentes!





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése